БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ВСЯКА ПОРЪЧКА НАД 150 ЛВ.
Затвори X
Поддържайте кожата си в топ форма през зимата

Красивата и сияйна кожа изисква специално внимание през студените месеци!

Поддържайте кожата си в топ форма през зимата

През зимата кожата ни се нуждае от специална грижа, съобразена с по-ниските температури и климатичните особености на сезона. Независимо от това, дали прекарвате времето си повече у дома или в офиса, или предпочитате да се отдадете на зимни спортове на открито, не забравяйте да се съобразите с нуждите на кожата си и да адаптирате своя режим за красота според предизвикателствата на студените месеци.

 

.

.

Изберете почистващи продукти на базата на масла. Избягвайте прекалено агресивните почистващи продукти, които е възможно да накарат кожата Ви да се почувства прекомерно раздразнена и опъната. Силно Ви препоръчваме нежното Натурално мляко за почистване на лице от Anne Semonin, което включва в състава си успокояващо и облекчаващо кожата масло от лешник. Идеално почиства замърсяванията, като едновременно с това успокоява и подхранва епидермиса. 

Дори и през зимата не забравяйте да ексфолирате, за да подпомогнете обновяването на кожата и усвояването на всички продукти, които използвате. Имайте пред вид, обаче, че защитната епидермална бариера е подложена на изпитание от студа и вятъра през този сезон. За това, ексфолирайте не повече от веднъж седмично, а когато избирате ексфолиращ продукт се съобразете и с особеностите на кожата си.  

Един от най-добрите ексфолиращи продукти на пазара в момента е забележитената  ЕКСФОЛИРАЩА МАСКА на Anne Semonin. Това е гъвкава маска, която се адаптира перфектно към всяка кожа, благодарение на формулата си, включваща пречистващ порите ензим и фин скраб, извлечен от водорасли.

Ако кожата Ви е по-тънка и чувствителна, нанесете Ексфолиращата маска на по-плътен слой и просто оставете пречистващите ензими да свършат своята работа за около 2-3 минути. След това отмийте обилно с вода.

Ако кожата Ви е по-плътна, комбиниран или мазен тип, тогава нанесете Ексфолиращата маска на по-тънък слой и с контролиран натиск скрабирайте, като наблегнете на проблемните зони на лицето. Маската сама ще се отдели от кожата заедно с мъртвите клетки и замърсяванията. Отмийте остатъците от маската с вода.

След третиране с Ексфолираща маска Anne Semonin ще забележите, че тенът на лицето е по-сияен, а неравностите и дребните несъвършенства са заличени. Редовната употреба на тази вълшебна маска видимо подобрява състоянието и еластичността на кожата и я подготвя за перфектно и дълготрайно нанасяне на грим!

.

През зимните месеци, много често кожата ни страда от зачервяване, свръх чувствителност и сухота. Предотвратете всички нежелани реакции, като използвате дълбокоподхранващи и успокояващи маски и продукти, богати на натурални масла. Маслата от макадамия, жожоба и ший са чудесно решение за всяка кожа, нуждаеща се от облекчение и възстановяване. 

.

.

Не забравяйте да се погрижите и за ръцете! Студът и вятъра в съчетание с прекомерната употреба на дезинфектанти и почистващи препарати, са причина за поява на фина мрежа от бръчки, пигментации и раздразнение. Крем за ръце „Максимален комфорт“ на Anne Semonin предоставя професионална грижа, редуцираща пигментните петна и възстановяваща младостта на кожата.

.

Освен това, обърнете необходимото внимание и на облеклото. Предпазвайте кожата на тялото си от прекия контакт с вълнени или груби материи. Това може допълнително да причини сърбеж или да раздразни кожата Ви. Преди да облечете топъл пуловер, защитете кожата си с дреха от лека, дишаща материя. Използвайте меки ръкавици, като преди да излезете навън не забравяйте да защитите кожата с подходящ крем за ръце.