БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ЗА ВСЯКА ПОРЪЧКА НАД 150 ЛВ.
Затвори X

Историята на Anne Semonin

Нашата история ...

Когато през 60-те години на миналия век една млада, но любознателна и жадна  за знания французойка започва работа, кото асистент в кабинета на лекар-дерматолог, никой дори не предполага, че един ден нейното име ще стане синоним на красота, сияние и перфекционизъм.
Ан Семони получава шанс да работи в продължение на години с уважавани специалисти - дерматолози, биолози и лаборанти, като жадно попива знания и се обучава. Докато им помага в смесването на различни съставки, разбира същността, произхода и действието на всяка една от тях и защо е необходимо те да бъдат комбинирани по един или друг начин. Интересува се още от Източна медицина, търси и събира информация за успешни лечебни практики от цял свят. Благодарение на своите задълбочени проучвания, Ан събира есенция от познания от различни теории, култури и учения за красотата и здравето. Базирайки се на това, тя твърдо заявява, че всяка кожа е уникална и подходът към нея трябва да е строго персонализиран и индивидуален. Съобразявайки се с конкретните фактори, влияещи върху непрекъснато променящото се състояние на кожата, Ан започва да създава своите първи комбинации от съставки, като обръща внимание не само на типа кожа, но и на начина на живот, здравословни проблеми, навици, обкръжаваща среда. 

 

По това време, Ан все още не мисли за бизнес-категории и ръчно смесва и приготвя своите продукти-чудо. Тя е сред първите специалисти в областта на козметиката, заинтересувал се от способността на микро-елементите и етеричните масла да съхраняват здравето и младостта на кожата задълго.
Ан става пионер в производството и приложението на серуми – в онези години се използват единствено кремове, а предложената от Ан Семони текстура е по-течна, усвоява се по-лесно от кожата, а ефектът от нея се оказва значително по-забележим.

Ан Семони работи неуморно, за да развие и усъвършенства и техниката на своя знаков Енергиен дрениращ масаж, която въпреки, че се извършва локално върху лицето, шията и деколтето има способността да стимулира цялото тяло, като осигурява незабавни видими резултати.

За това, не е чудно, че Ан е забелязана и започва да се грижи за красотата на самата Грейс Кели - принцеса на Монако, актриса и истинска икона на съвършенството. Именно за Грейс Кели е създадена първата "Рецепта за красота" и започва персонализирането на професионалните терапии. Ефектът върху кожата на принцесата е силно забележим и много скоро, звезди и известни личности от обкръжението на легендарната Грейс Кели, доверяват грижата за своята красота на Ан Семони.

През 1985 година мадам Семона регистрира козметична линия, носеща нейното име и създава своето Ателие за красота -  L’Atelier de Beauté, в центъра на Париж. Перфекционист в разработването на високо-резултатни терапии за красота, още тогава, разбира същността на понятието "Спа" и прилага Спа-концепцията в нейния салон, а по-късно и в своята така наречена "Ферма за красота", много преди бума на Спа индустрията и изграждането на многобройни Спа центрове във Франция и навсякъде по света.

В началото на 21 век група бизнесмени, търсещи ексклузивна козметика за своите взискателни клиенти, почиващи в най-скъпите и елитни курорти по света, забелязва потенциала на марката Anne Semonin и се свързва с нейната собственичка. Вече в предпенсионна възраст, легендарната парижанка Ан Семони решава да продаде марката и се оттегля в заслужена почивка.
Днес, Anne Semonin е международно представена в повече от 40 страни в света и в над 200 луксозни хотели, престижни Спа центрове и салони за красота.  Партньорството е базирано върху интереса от страна на клиентите към ексклузивни, обгрижващи терапии за лице и тяло, носещи резултат на момента и към луксозна козметика за домашна грижа.
Въпреки успеха на марката Anne Semonin в най-изисканите и елегантни места, които съвременният потребител предпочита и търси, малкото "Ателие за красота" в центъра на Париж продължава да функционира и да приема своите клиенти в същата непринудена и уютна обстановка, създадена от мадам Ан Семони преди повече от 30 години.

Anne Semonin не забравя своето начало, история и послание, оставено, като наследство от мадам Ан Семони: “Всяка кожа е уникална и за това изисква персонално отношение и уникална грижа, създадена ”по мярка”.
С това мото ще Ви посрещнем във всеки център Anne Semonin, за да Ви потопим в света на удоволствието и красотата, създаден специално за Вас!