Хронобиологията е в основата на Нощна възстановяваща и регенерираща маска Anne Semonin.

Причината?

Подобно на всяка друга част от тялото, кожата е подчинена на биологичен ритъм през целия ден. За 24 часа тя преминава през различни фази, за да се защити, да се снабди с необходимите за нейната работа микроелементи и да се обнови. През нощта циклите на регенерация на кожата достигат своя пик на активност. Това е и причината за създаването на тази невероятна и супер иновативна нощна маска с глобално действие против стареене.

Ето и повече подробности.

1. Какво означава „хронобиология“?

Тъмни кръгове, подпухнали очи, сивкав тен, изострени черти ...

Въз основа на хронобиологията Anne Semonin създадеНощна възстановяваща и регенерираща маска, за да сложи край на уморения вид, когато се събуждате сутрин.

Функционирането на нашето тяло е подчинено на биологичен ритъм, зададен за 24-те часа на денонощието – това е „хронобиология“. Всички наши биологични и поведенчески функции следват това темпо, включително кожата. За 24 часа тя преминава през различни фази, всяка една от тях толкова важна, колкото другата. През деня кожата се защитава от външни агресори, като вятър, слънце, студ, замърсяване... А през нощта се регенерира!

2. Как работи кожата ни през нощта?

Доказано е, че циклите на регенерация на кожата (брой клетъчни деления) са активни и достигат пика си между полунощ и 1 часа сутринта. Кожният кръвоток е максимален между 23 ч. и 4 ч. сутринта, което позволява ефективно набавяне на хранителни вещества и елиминиране на токсините. На нивото на повърхностния рогов слой десквамацията (естественото елиминиране на повърхностните слоеве на кожата) е оптимална между 19 ч. и 23 ч. С други думи: Докато спите, кожата ви се възстановява, обновява и работи за вас!

3. Липсата на сън оказва ли влияние върху стареенето на кожата?

Да, безсънните нощи или непълноценният сън могат да променят качеството на кожата и да ускорят нейното стареене. Всъщност има три вида стареене на кожата: генетично, под влияние на околната среда (замърсяване, студ, ултравиолетови лъчи и т.н.) и поведенческо, свързано с начина на живот (стрес, липса на сън и т.н.).

Именно навиците и начинът на живот се отразяват най-много върху лицето!

За кожата, липсата на сън предизвиква увеличаване на гликотоксините, които нарушават възстановяването на клетките. Следователно, за да се неутрализира ефекта на умората, е необходимо да се поддържат системите за детоксикация на клетките и да се поправят щетите, причинени от гликирането – добре познат фактор, водещ до ускорено стареене. Също така е необходимо да се регулират и поддържат нивата на мелатонина – хормона на съня и неговото възстановяващо действие.

4. Как Нощната възстановяваща и регенерираща маска на Anne Semonin може да се справи с проблем, като липсата на сън?

Със своята уникална формула, тази нощна маска е изключително ефективна срещу признаците на умора и стареене, независимо от вида на стареенето. Формулата съдържа две иновативни активни съставки, които действат целенасочено срещу умората на кожата:

  • Екстракт от Линдера - помага за синхронизиране на циркадния (или вътрешния) часовник на фибробластите. Повишава хидратацията, тонуса и еластичността на кожата. Сиянието на лицето е видимо, както никога досега!
  • Екстракт от Албиция -  възстановява и предпазва кожата от увреждане, причинено от гликирането. Лицето изглежда отпочинало, като след добър здравословен сън.

Формулата съдържа още: 

  • Хиалуронова киселина за перфектна хидратация, свежест и плътност.
  • Добавеният екстракт от черен чай е супер ефективен срещу свободните радикали и стареенето на кожата.

5. На какво се дължи черният цвят на маската?

За да улови микрочастиците и замърсяванията, присъстващи на повърхността на кожата, Anne Semonin включи във формулата на нощната маска активен бамбуков въглен на прах.

Но можете да бъдете напълно спокойни! Благодарение на фино топящата се гелообразна текстура, черният цвят изчезва веднага след нанасяне върху кожата. Остава само изисканият фин аромат, с който се отличава маската.

И още нещо: Макар и черна на цвят, тази маска не оставя следи върху дрехите или спалното бельо, дори те да са напълно бели!

Истинско чудо!

Продуктът е добавен към Вашия списък с любими продукти
Добавен е продукт за сравнение

Този сайт използва бискитки (coockies). За повече информация вижте тук